Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Πλατύ άνοιγμα εκεί που ζουν και δουλεύουν οι εργάτες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εξορμήσεις. Σε μαζική συμμετοχή και ενίσχυση της κοινής πάλης με τους εργαζόμενους καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ

«`Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες». Το σύνθημα αυτό πρέπει να ηχήσει βροντερά το Σάββατο, διαλύοντας κάθε αυταπάτη (φωτ. από πρωτομαγιάτικη πορεία)
«`Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες». Το σύνθημα αυτό πρέπει να ηχήσει βροντερά το Σάββατο, διαλύοντας κάθε αυταπάτη (φωτ. από πρωτομαγιάτικη πορεία)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντριβανίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Με εντατικούς ρυθμούς και καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, οι ταξικές δυνάμεις δουλεύουν για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν τους εργαζόμενους να στρατευθούν στο πλευρό τους για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης. Για την ενίσχυση της δράσης που στην ημερήσια διάταξή της έχει την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για ανάπτυξη σχεδιασμένη με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Χτες περιοδείες έγιναν σε μια σειρά εργοστάσια και καταστήματα του εμπορίου. Σήμερα Τρίτη στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στον ΟΤΕ στη Σταυρούπολη, στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του Δήμου Πυλαίας, στην εταιρεία ΜΕΛΛΟΝ, στην ICAP, στο Practiker, στα καταστήματα Jumbo, στη ΒΕΡΝΙΚΟΛ, στη ΜΕΛ και το βράδυ στη νυχτερινή βάρδια αποκομιδής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αύριο Τετάρτη οι περιοδείες θα ξεκινήσουν από νωρίς τα ξημερώματα με πρώτο σταθμό τη νυχτερινή βάρδια πλυστικών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν περιοδείες στα εργοτάξια καθαριότητας «Μακεδονία Παλάς» και αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα συνεργεία οδοποιίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο καθαριότητας νυχτερινής βάρδιας «Αλυσίδα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις αποθήκες του Carrefour, στο εργοστάσιο ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ και στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).

Με το βλέμμα στραμμένο στους επόμενους αγώνες

Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης πρέπει πρώτη να πάρει τη θέση της στα μπλόκα των ταξικών δυνάμεων και της καθημερινής οργάνωσης της πάλης
Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης πρέπει πρώτη να πάρει τη θέση της στα μπλόκα των ταξικών δυνάμεων και της καθημερινής οργάνωσης της πάλης
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ καλεί τους αγρότες και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, ώστε με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς (κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του ευρωμονόδρομου) που τους καταδικάζουν στην φτώχεια και στον αφανισμό. Με ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης με την οποία γίνονται εξορμήσεις, η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες να υιοθετήσουν το πλαίσιο πάλης που προτείνει και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Να διεκδικήσουν:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής παραγωγής, που σημαίνει απόρριψη της ΚΑΠ και προστασία της εγχώριας παραγωγής.
  • Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, με εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, του φόρου στο πετρέλαιο για όλους (και μικροαγρότες και εργατοαγρότες), μείωση των επιτοκίων στο ΑΤΕ κ.ά.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
  • Προστασία του δασικού πλούτου και του δασικού περιβάλλοντος.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από αποκλειστικά Δημόσιο ΕΛΓΑ.
  • Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Αμεσο σταμάτημα των αγροτοδικείων.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότερς να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και να παλέψουν «για ανάπτυξη της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας. Για ανάδειξη του Παραγωγικού Συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της γεωργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ